Praxis Medica

Alergiile si analizoarele de alergologie

Alergia este o reacție anormala a sistemului imunitar la substantele straine. Se considera a fi anormala intrucat aceste substante straine (numite alergeni) sunt, in general, inofensive.

Cele mai frecvente afectiuni alergice includ febra fanului (rinita alergica), astmul, conjunctivita alergica, eczema alergica, urticaria si socul alergic (de asemenea, anafilaxia si socul anafilactic).

Alergiile pot fi declansate de alergenii prezenti în aer: polen, acarieni si mucegaiul. Adesea, alergiile la animalele de companie sunt declansate prin expunerea la proteine gasite in celulele pielii animalelor, in saliva sau urina si sunt în mod obisnuit asociate cu pisici, caini, cai si rozatoare.

Sporii de mucegai inhalati pot provoca, de asemenea, o alergie cu incidente raportate de obicei între iulie si sfarsitul verii. Cei mai des intalniti declansatori sunt Alternaria, Cladosporium, Aspergillus, Penicillium, Mucor si Rhizopus.

Pentru adulti, cei mai frecventi declansatori ai alergiilor alimentare includ moluste, arahide, peste si oua, în timp ce copiii mici tind sa experimenteze alergii la oua, lapte si arahide. Intoleranta alimentara este adesea confundata cu alergia alimentara, deoarece prezinta simptome similare.

Insectele pot injecta substante chimice în organism, ceea ce poate provoca reactii alergice, în majoritatea cazurilor care rezulta din intepari/muscaturi din albine, viespi si furnici.

Expunerea repetata sau prelungita la latex este una dintre cele mai frecvente cauze ale dermatitei de contact alergice. În mod normal inofensiv, latexul este un cauciuc natural utilizat într-o gama larga de articole: consumabile medicale (cum ar fi manusi si catetere), baloane, jucarii pentru copii sau talpi de incaltaminte.

Unii oameni dezvolta alergii la anumite medicamente, dintre care cele mai frecvente includ penicilina si antibioticele aferente. Reactiile variaza de la eruptii cutanate usoare sau urticarie pana la reactii alergice severe (anafilaxie) care ameninta viata.

Cu experienta de 18 ani in domeniul diagnosticului alergologic in vitro si tehnologiilor de screening aferente, compania germana MEDIWISS Analytic GmbH produce si comercializeaza propriile produse medicale, propunandu-si furnizarea unui sistem complet pentru screening-ul alergic al anticorpilor IgE specifici, IgG4 si IgG, incluzand analizoare de alergologie. Echipa de specialisti este formata din biologi instruiti constant pe partea de alergie si imunologie.

Scopul este simplificarea procesului de diagnosticare a alergiilor, calitatea inalta stand la baza intregii activitati: compania are implementate sistemele de control al calitatii ISO 9001 din 2008 si ISO 13485 din 2012.

In Romania, produsele MEDIWISS Analytic GmbH sunt distribuite de Praxis medica. Detalii la telefon 0232 20 60 30 si pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

↑ sus

 

Ne gasiti si aici

© 2002 - 2017 - Praxis Medica

Top Desktop version