Praxis Medica

Teste ELISA - factor de creștere

hGH este un hormon polipeptidic (greutate moleculară 21.500 Da) produs de celulele acidofile din hipofiza anterioară, sub controlul a două substanțe principale: factorul de eliberare a hormonului de creștere și un agent inhibitor, somatostatina.

Căile dopaminergice, adrenergice și serotoninergice neuroendocrine joacă, de asemenea, un rol important în controlul secreției hGH.

Hiposecreția de hGH este una dintre cauzele staturii mici la copii. Evaluarea hGH serică cu un test foarte sensibil, în special după un stimul provocator (absența răspunsului), este o modalitate importantă de a stabili acest diagnostic, deoarece acest grup de pacienți poate fi tratat prin administrarea hGH.

Măsurarea hGH serică este, de asemenea, un indice al funcției hipofizare atunci când este suspectat hipopituitarismul (fie idiopatic, fie datorat tumorii și intervenției chirurgicale).

Evaluarea hGH serică, în special după un test de inhibiție provocator (absența răspunsului), este o modalitate importantă de a stabili diagnosticul de hipersecreție a hGH datorită tumorii acofilice pituitare. Acest lucru are ca rezultat gigantismul la copii și acromegalie la adulți. Ambele tulburări pot fi tratate prin intervenție chirurgicală sau prin radiații.

------------------------------

DIAsource ImmunoAssays este o companie internațională de diagnostic cu sediul în Belgia.

Prezentă în mai mult de 75 de țări prin intermediul rețelei sale profesionale de 80 de distribuitori, DIAsource este reprezentată în România de Praxis Medica prin testele ELISA pentru diagnosticul bolilor autoimune, metabolism gastrointestinal, factor de creștere.

Detalii privind testele ELISA marca DiaSource la telefon 0232 20 60 30 si pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

↑ sus

 

Ne gasiti si aici

© 2002 - 2017 - Praxis Medica

Top Desktop version