Praxis Medica

Analize de laborator - diabet

Peste 11% dintre români suferă de diabet, arată rezultatele finale ale Studiul Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR) realizat in 2017.

Totuși, din cauză că în multe cazuri diabetul zaharat poate să rămână nediagnosticat, numărul persoanelor care au diabet ar putea fi mult mai mare. Federația Internațională de Diabet atrage atenția că rata nediagnosticării poate ajunge chiar și la 50%.

Majoritatea cazurilor de diabet este reprezentata de diabetul zaharat de tip 2. Simptomele cele mai frecvente sunt senzația de sete puternică, senzația de foame, lipsa energiei, oboseala accentuată, urinări dese, pierdere în greutate dintr-o dată, rani vindecate lent sau vedere în ceață.

COMPLICAȚIILE DIABETULUI

Diabetul zaharat poate provoca complicații în alte părți ale corpului. Într-o perioadă lungă de timp, nivelurile ridicate de glucoză din sângele dvs. pot provoca vătămări grave pentru inimă, ochi, picioare si rinichi.

Sunt mai expuse diabetului zaharat de tip 2 persoanele supraponderale si cele cu tensiune arteriala crescuta.

Pot fi reduse șansele de a dezvolta diabet zaharat tip 2 prin adoptarea unui stil de viata echilibrat - menținând o greutate sănătoasă, consumând alimente benefice și fiind mai activ(ă). Persoanele cu prediabet pot face schimbari pentru a evita să devina diabetice. Investigatiile de laborator ofera informatii pretioase medicilor, atat in faza de depistare a diabetului, cat si in procesul de monitorizare. Praxis Medica este distribuitor de analizoare si reactivi de laborator ce permit efectuarea intregii game de analize medicale aferente diabetului. Detalii suplimentare la telefon 0232 20 60 30 și pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

↑ sus

 

Ne gasiti si aici

© 2002 - 2017 - Praxis Medica

Top Desktop version